Uudised

Vaba Lava uueks juhiks saab endine juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus

SA Vaba Lava nõukogu tänase otsuse järgi saab alates 15. aprillist kaasaegse ja avatud etenduskunstide poolest tuntud Vaba Lava juhiks endine juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus.

 

Steven-Hristo Evestuse sõnul on Vaba Lava Eesti teatrimaastikul oluline ja omanäoline platvorm, mis aitab koondada erinevaid teatriühendusi, loomingulisi ideid ning soodustada rahvusvahelisel tasemel teadmiste ja kogemuste vahetamist.

“Olulisemate väljakutsena näen uues ametis kohaliku kultuurielu edendamist, erinevate kogukondade kõnetamist ning koondamist ühiste väljendusviiside ja elamuste abil. Minu ideede realiseerumisele aitavad kindlasti kaasa üsna hea teadlikkus teatrivaldkonnast ning varasemad kogemused ja oskused meeskonna juhtimisel ning eesmärkide püstitamisel ja saavutamisel,” märkis ta.

Prokuratuurist lahkumise järgselt on Steven-Hristo Evestus panustanud aktiivselt oma eksperditeadmisi korruptsiooni ennetamise valdkonda ning jätkab oma teadmiste jagamist ka küberturbeettevõttes CybExer Tecnologies.

Vaba Lava nõukogu esimees Asko Talu ütles, et Steven-Hristo Evestuse kui uue juhi peamisteks ülesanneteks saab Vaba Lava tegevuse laiendamine ja mõju kasvatamine Eesti kultuurimaastikul, Tallinna ja Narva teatrimajade sünergilise arengu eestvedamine ning järjepideva rahvusvahelise koostöö arendamine.

“Steven-Hristo Evestus on olnud aktiivne Eesti teatrivaldkonna jälgija, kes on vaadanud ning kirjutanud arvustusi väga paljudele erinevatele lavastustele. Valikul said otsustavaks tema kogemused juhina (nii inimeste kui protsesside eestvedamisel), samuti aktiivne rahvusvahelise koostöö kogemus ja väga hea vene keele oskus. Lisaks praktilistele oskustele ja kogemusele hindas nõukogu otsust tehes Steven-Hristo Evestuse kirge kultuurivaldkonna vastu, mis on väga oluline omadus kultuurivaldkonna eestvedaja jaoks,” selgitas Talu.

Vabal Laval on majad nii Tallinnas kui ka Narvas. Tallinna Vabal Laval toimub teatrimajade ülene üldine ja strateegiline juhtimine ning tugitegevused. Lisaks on kummalgi majal oma kohapealne tiim, kes tegeleb teatrimaja igapäevase administreerimise ja toimimisega.

Foto: Karli Saul

Vaba Lava eesmärk on pakkuda väiketeatritele ja vabatruppidele soodsaid arengutingimusi nii Tallinna ja Narva teatrihoonete kui erinevate tugiteenuste näol, ning arendada rahvusvahelist koostööd. 2018. aastal oli Vaba Lava Tallinna ja Narva teatrikeskuste külastajate arv kokku 70 341, võrreldes 2017. aastaga kasvas see ligikaudu 2200 külastuse võrra.